Aquest diumenge 10 de març, desenes de tractors i organitzacions del Camp de Tarragona hem bloquejat l’autopista AP-7 a l’alçada de Cambrils durant tot el dia i fins demà a les 9h fent 24 hores de tall. Les diferents organitzacions ens hem conjurat sota el lema “DEFENSEM EL CAMP, LLAUREM EL FUTUR” per visibilitzar la lluita per una causa comuna, el model econòmic i de desenvolupament territorial.

Avui s’ha dut a terme una jornada de lluita unitària en la qual col·lectius de tot tipus d’organitzacions s’han unit per defensar una causa comuna. Han participat des d’organitzacions ecologistes i en defensa del territori com GEPEC, Xarxa Sud i la Plataforma CelNet, fins a Unió de Pagesos i Plataforma Pagesa, passant per moviments socials com Aturem Hard Rock, els Casals i Ateneus Populars del Camp o StopCreuers Tarragona, juntament amb més d’una trentena d’organitzacions que s’han adherit a la convocatòria, com la PDE, Arran, etc.
Durant la jornada s’han fet diversos debats sobre els problemes comuns que ens afecten: model hídric i gestió de l’aigua, model energètic i renovables, pagesia i ramaderia i sobirania alimentària i model econòmic i territorial. Els quatre punts que uneixen la protesta d’avui són: aturar el projecte de Hard Rock, aturar el projecte LOTTE-Energy, la priorització d’inversions hídriques per garantir el reg a la pagesia i la protecció del sòl agrícola per garantir la sobirania alimentària.

Fem una crida a la concentració de demà al Ple municipal de Mont-roig, on es pretén impulsar el projecte de l’empresa Lotte, que ocuparà centenars d’hectàrees agràries per implantar una empresa química d’alt risc, amb un consum d’aigua que podrà arribar a 7.500 metres cúbics diaris, i com no, provinents del transvasament de l’Ebre. Tot plegat, sobre un dels aqüífers més grans que queden al país, que correrà un gran perill de contaminació i quedar inservible per al reg o l’ús d’aigua de boca.

Reivindiquem que aquestes lluites no estan deslligades, sinó que tenim moltes coses en comú: la planificació dels recursos, priorització del petit sector primari per caminar cap a la sobirania alimentària, i no per posar el turisme per damunt de tot, permetent que xucli la poca aigua que tenim.

Per això, passem a l’ofensiva i anunciem que aquesta serà la primera mobilització d’una lluita llarga i continua contra els macroprojectes. Si el Govern de la Generalitat i el PSC no desisteixen de les seves ambicions de seguir abocant merda al Camp anirem a més i les mobilitzacions seran molt més potents fins aconseguir un canvi de model radical. Fem un punt i final al sistema que ens ha portat fins aquesta crisi econòmica, social i climàtica, comencem a fer realitat la transició cap a un sistema que posi al centre les necessitats de les classes populars!